dinsdag 4 februari 2014

Tegels, planten, struiken….(1 jaar geleden)

Zo eerste stap gezet……., de indeling is bekend maar wat te doen met de bestrating?

De bestrating zou volgens  mij een makkie worden, maar dat makkelijker gezegd dan gedaan. Wat wil ik nu werkelijk, siertegels, klinkers, natuursteentegels, split of grind, keramische tegels….*zucht*. Ga ik voor 1 soort of ga ik combineren?

Nu is de kleur van mijn huis en erfafscheiding geel, dus ik zoek iets wat daar bij past en mijn tuin een landelijke/romantische uitstraling zou geven. Om ideeën op te doen ben ik langs verschillende bouwmarkten en hoveniers geweest. En die hadden tegels in verschillende maten, vormen en kleuren liggen.
Als ik de keuze had gemaakt wat echt mijn smaak is, dan had ik eerst langs een casino moeten gaan en daar de jackpot moeten winnen, maar aangezien dat ik niet zo’n geluksvogel ben zat er niets anders op dan iets te kiezen wat qua soort het dichtste kwam bij mijn (veel te dure) smaak kwam, maar een stuk minder kostte.

Uiteindelijk zijn het Abbeystones geworden, door de getrommelde randen ziet het er heel speels uit. Deze waren er in verschillende kleur combinaties zodat ze perfect bij het huis paste en de roodgekleurde palissades om de plantenbakken.




Na het aanleggen van de tuin was het tijd voor het leuke werk, het kopen van de struiken en planten.
Sinds het moment dat ik wist dat ik een tuin kreeg had ik een vurige wens en dat was dat er een Acer in de tuin zou moeten komen. Ik vind deze boom zo mooi omdat hij in de herfst van die mooie oranje/rode bladeren krijgt. Maar wat ik niet wilde is dat de boom heel groot zou worden dus heb ik gekozen voor een Acer Palmatum.



Een andere wens was een Hortensia en dan wel degene die door het jaar heen verkleurd. Omdat ik de rode kleur in mijn tuin wat door wil voeren heb ik deze Magical Hortensia op de kleur combinatie gekocht die hieronder staat.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten